Viure gratis a una casa

Un dels problemes més comuns de la societat actual (sobretot els joves) és la dificultat de trobar una vivenda digna i bé de preu. Entre que els pisos són cars i que els sous són molt baixos, casi sembla impossible que es puguin trobar bones ofertes.

Per contra, existeixen diverses alternatives que val la pena conèixer i tenir en compte. Una d’elles és la ocupació d’habitatges públics de Sant Cugat per reconstruir-los i així no haver de pagar lloguer. Se’n diuen masovers urbans i podeu llegar-ne un article al diari La Vanguardia.

Quines són les condicions per “viure gratis”?

En el cas aquest concret de Sant Cugat, que no vol dir que sigui l’únic, les condicions es van fixar ara fa aproximadament un any: el moviment 6 Claus va iniciar un procés per rehabilitar sis habitatges buits al barri de La Floresta. Anteriorment l’Ajuntament ja havia començat la cerca de masovers urbans, però fins el moment cap propietari ho havia volgut provar. Amb el cas dels habitatges de La Floresta, per sort, s’ha pogut tirar endavant.

Els “llogaters” hauran d’anar reparant la vivenda amb una inversió que s’ha fet des de l’Ajuntament. Un cop es demostri que ja s’hi pot viure (mitjançant un certificat d’habitabilitat) s’hi instal·laran els primers masovers i podran ser-hi durant un període màxim de cinc anys (prorrogables fins a set). El lloguer s’anirà pagant amb la feina que es vagi fent, i si el volum de feina no és prou elevat, es combinarà amb preu monetari, que s’estipula en aquest cas a quatre euros el metre quadrat (del qual s’hi ha de sumar després les despeses, serveis i IBI).

Si esteu llegint això i us interessa formar part d’aquest projecte, el primer que heu de fer és inscriure-us al registre de sol·licitants d’habitatges de protecció oficial de Sant Cugat i després també al registre de masoveria urbana de l’Oficina Local d’Habitatge. Això sí: cal estar empadronat a Sant Cugat, complir certs requisits econòmics i demostrar que no es té cap propietat.

Esperem que més ciutats s’animin a dur a terme iniciatives com aquestes, perquè demostren que es pot viure d’una manera diferent i sostenible.

 

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant