Quants de vosaltres esteu registrats a Twitter?

Twitter és una plataforma de microblogging: això vol dir que els textos per compartir tenen com a màxim 140 caràcters (o 120 si s’inclou un arxiu multimèdia). Funciona a base de “seguits” i “seguidors”, és a dir: persones o entitats a les que vosaltres seguiu perquè us interessa llegir els continguts que comparteixen o persones o entitats que us segueixen a vosaltres per la mateixa raó.

Com funciona twitter

Alguns termes i conceptes que cal conèixer per utilitzar-lo millor:

  • Menció: va precedit d’una @. Es tracta d’una crida per a que una persona o entitat pugui veure aquell tuit, ja sigui per interès o perquè parlen d’ells. També serveix per respondre, de manera que si volem respondre un tuit d’una persona i volem que vegi la nostra resposta, sempre caldrà posar @ (quan cliquem a respondre ja ens surt el símbol incorporat).
  • Missatges directes (DM): permeten que puguem comunicar-nos amb altres usuaris de manera privada.
  • Hashtag (etiqueta): van precedits d’un #. Serveixen per agrupar tuits que parlen d’un mateix tema. No hi ha cap mena de control normalitzat: l’èxit del hashtag dependrà de la quantitat d’usuaris que l’utilitzin. Aquestes dades, entre d’altres, serveixen per indicar quins temes són “trending topics” (temes del moment). Podem configurar la zona geogràfica per veure els trending tòpics per ciutats (si volguéssim més detalls, hi ha eines especialitzades en estadística). La majoria són efímers, d’altres s’utilitzen més o menys de manera continuada (#biblioteca, #joventut, etc.). També s’utilitzen molt per retransmetre esdeveniments de manera col·lectiva, com jornades i congressos, partits de futbol o programes i sèries de televisió.
  • Retuit (retweet): quan una persona o entitat publica algun tuit que volem compartir amb els nostres seguidors, el que farem és un retuit. Es poden fer de manera manual (RT + @nomusuari) o directament amb el botó de retuitejar que incorpora l’eina.

Important: si alguna vegada volem enviar un missatge PRIVAT a algú que no ens segueix, no podrem enviar-ho. Això és bàsicament una mesura protectora, ja que una de les coses destacades de Twitter és que les persones mediàtiques (o “famoses”) estan molt accessibles, i d’alguna manera s’ha de poder evitar que saturem la bústia de persones que no ens coneixen. Per contactar, doncs, és millor fer una menció.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant