Rendiment esportiu i novetats tèxtils

Potser no us hi heu parat mai a pensar, però la roba que portem ha anat evolucionant al llarg dels anys. Un exemple molt clar el tenim per exemple en la roba d’abric: antigament el fred es solucionava posant-nos capes com si fóssim una ceba, però a dia d’avui sabem que existeixen teixits tèrmics que eviten que anem inflats com una pilota quan volem anar a la muntanya o a esquiar.

Com podem millorar el rendiment esportiu?

Hem de saber, també, que el progrés tecnològic i estudis vinculats en la matèria estan permetent que els esportistes aconsegueixin millor rendiment gràcies a les peces de roba o complements escollits. Segurament mots recordareu quan cap als anys 90 es van posar de moda les bambes amb càmera d’aire que prometien fer salts més alts, cosa que va provocar que tots els aficionats al bàsquet se les compressin.

Aquí tenim alguns exemples més:

  • Teixits que detecten el nostre ritme cardíac: sembla una cosa del futur, però això ja és real. Aquests teixits, a més, es poden vincular amb el mòbil i podem saber a temps real com anem i en quin moment ens pot convenir parar i descansar.
  • Bambes amb geoposicionament. Aquest tipus de calçat és molt utilitzat en esportistes d’alt nivell. Si us hi fixeu, moltes vagades en els partits de futbol comenten els percentatges en els quals un jugador ha estat en una zona determinada. Això s’aconsegueix amb aquestes sabates.
  • Ulleres amb molta informació: de moment Google Glass no està tenint l’impacte esperat, però el futur s’acosta. Ben aviat serà molt fàcil visualitzar un recorregut a través de la pantalla que tindrem davant de l’ull, saber si hi ha camins més òptims, calcular trajectòries de la pilota, etc.

Avui en dia un dels elements més utilitzats ja són les polseres que calculen molts d’aquests paràmetres. Amb elles podem calcular quantes calories hem cremat, com anem de pulsacions o coses tan evidents com la temperatura, el percentatge d’humitat relativa i la velocitat del vent per exemple, que son dades que interessen a molts esportistes. De ben segur que el futur ens portarà més coses, només cal ser pacients!

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant