És molt típic que, quan arriba el nou any, tinguem ganes de pensar en nous propòsits. És una cosa molt comuna, ja que resulta fàcil aprofitar el canvi d’any per pensar quines coses volem fer o en quines volem millorar. I l’esport no és una excepció: quantes persones hauran pensat aquests dies que volen estar més en forma, sortir més a córrer o apuntar-se a un gimnàs?
La voluntat de complir els propòsits
Però clar, una cosa és pensar-ho i l’altra molt diferent és fer-ho. Des dels Estudis d’Art i Humanitats de la UOC han dissenyat una plantilla per fer-ho més fàcil. Segons ells mateixos diuen, si aquests propòsits queden escrits i en un lloc ben visible, és més fàcil poder-ne anar fent el seguiment. Aquests són alguns dels altres consells que cal seguir:
- Pensar quin benefici en podem treure o que ens aporta. Si pensem només amb l’acte en sí, difícilment ho convertirem en un hàbit. Si en canvi veiem més clar la raó per la qual volem fer-ho, ens serà molt més fàcil.
- També cal que siguin motivadors. Si ens proposem una cosa que no ens agrada, tindrem moltes dificultats en fer-ho i això ens generarà certa frustració al llarg de l’any. Els experts recomanen que, de tots els que fem, en triem tres de prioritaris i focalitzem tots els esforços en ells.
- Pensar en la metodologia a seguir. Només programant propòsits realitzables aconseguirem tirar-ho endavant, però així sí: cal ser constants i pensar com ho durem a terme. Cal planificar temporalment per no deixar-ho tot per al darrer moment i que els últims mesos de l’any ho visquem amb certa ansietat.
- Com ja hem dit, cal ubicar la llista en un lloc ben visible. Sense ser-ne del tot conscients, el fet de veure-la periòdicament ens ajuda a motivar-nos i a complir els nostres propis reptes.
I vosaltres? Ja heu fet la vostra llista de propòsits per aquest 2016? Siguin esportius o no, penseu en els beneficis que comporta tenir una dosi de motivació extra!