Pregorèxia, por a engreixar durant l’embaràs

La pregorexia és un trastorn alimentari que afecta exclusivament a dones embarassades, les quals s’obsessionen de manera malaltissa amb engreixar el mínim durant la gestació i no assimilen de manera equilibrada els canvis que l’embaràs produeix al seu cos, de forma que els rebutgen i lluiten contra ells. Es recorre a la restricció de calories i nutrients i a la realització d’exercici compulsiva i desmesuradament. El terme pregorèxia procedeix de l’anglès, de la unió de les paraules pregnancy i anorèxia”.

Les dones que han sofert trastorns de l’alimentació durant el passat són més propenses a sofrir pregorèxia, segons els experts, però aquesta malaltia també pot donar-se en altres sense cap tipus d’antecedent psiquiàtric, per la qual cosa és molt important que davant qualsevol senyal d’alarma les famílies estiguin atentes, ja que aquesta malaltia pot afectar no només a la gestant, sinó també al fetus, ja que l’alimentació de la mare també és la del nadó per la qual cosa és molt important menjar de forma complerta i equilibrada i, sobretot, sense saltar-se cap àpat.

Les gestants que pateixen aquesta malaltia poden sofrir anèmia, deficiencia de calci als ossos, caiguda del cabell, baixa producció de llet i alteracions hormonals i de la mateixa manera el fetus podria sofrir conseqüències tan greus com disminució del líquid amniòtic, retard en el creixement, paràlisi cerebral o fins i tot mort prematura.

És rellevant recordar que els especialistes aconsellen que l’augment de pes mínim durant la gestació ha de ser almenys entre 9 i 12 quilograms, això s’explica en que el pes del nadó juntament amb el de la placenta i el líquid amniòtic correspon a uns 7 quilograms, aproximadament i que durant la gestació el cos de la mare genera més reserves de greix per a tots dos.

Malgrat la pregorexia, és important matisar que durant l’embaràs no cal “menjar per dos” sinó fer-ho de manera equilibrada i també és aconsellable realitzar exercici freqüent però tot això amb el sentit comú que se li pressuposa a algú que està gestant a un altre ésser.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant