Què es pot fer durant una lesió?

Per determinar si es pot fer exercici, un dels factors serà el tipus de lesió així com la durada de la mateixa. Quant més greu sigui la lesió, més temps necessitaràs per recuperar-te, i això té a veure amb el manteniment de la massa muscular. Això és inevitable. No obstant això, també existeix lloc per a l’optimisme. Independentment de la magnitud de la lesió i el temps que no et permetrà entrenar, hi han algunes “tasques” que podries (hauries de) realitzar per tal de mantenir dins uns límits la massa i força muscular.

La regla més senzilla a complir si el nostre objectiu és mantenir la massa muscular durant el període de recuperació d’una lesió és ingerir una quantitat considerable de proteïna cada dia. En dieta de definició o pèrdua de pes, s’opta per rebaixar calories dels hidrats de carboni i grasses per augmentar les procedents de la proteïna. Es pot dir que la proteïna és el factor determinant entre perdre massa muscular o mantenir-la. Així doncs, durant el temps que estiguis convalescent, mantingues la teva ingesta de proteïna alta.

Si la zona lesionada es troba en el tors, per exemple, podries realitzar algun tipus d’entrenament, de manera segura, implicant el tren inferior? El mateix es pot aplicar en el cas que es trobi la lesió a la zona inferior. Després, malgrat disposar d’algun múscul dins de la divisió superior i inferior, que es trobi lesionat, tampoc és sinònim de “aturada”. Seguint amb exemples, podem tenir fastiguejat el colze, però si amb cura podem realitzar moviments que no impliquin la flexió del colze, tals com a elevacions d’espatlla, per què no? Després si el problema són les espatlles, podries fer rem sense dolor? Et vas lesionar dels turmells, què tal curl femoral o extensió de cuádriceps?

Si dins de les nostres possibilitats podem realitzar entrenament com els descrits, sense usar la zona danyada, seria el més recomanable, ja que almenys continuem atorgant al cos l’estímul. Això sí, pel fet de deixar d’entrenar, sobretot en qüestió dietètica, no has d’abandonar els hàbits i pautes que seguies i que gràcies als quals has aconseguit obtenir els teus guanys.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant