Les punk-trails, córrer per diversió

Ara que ens trobem en plena proliferació de carreres populars que rivalizan, mimetitzen i fins i tot competeixen per veure qui va un pas més que la resta (fins i tot en el preu) de vegades apareixen rara avis que són capaços de sobreviure girant-li la cara al sol que els reclama i esclavitza. És el cas de les Punk Trails, un grup cada dia més nombrós de curses de muntanya amb una filosofia en les antípodes de la qual està imperant actualment al món del running.

Es financen amb els productes que cedeixen els comerços locals, les col·laboracions dels propis corredors i la recaptació acumulada amb un obsequi (abans eren samarretes i ara s’opta pel tubular) que es pot comprar el mateix dia de la carrera. És de pagament voluntari, i el que no vol (o no pot) no està obligat a fer el desemborsament, de manera que es fomenta la participació per davant de la recaptació.

De tot el treball que hi ha darrere del muntatge, publicitat i serveis de la carrera s’encarreguen els veïns amants d’assaltar les muntanyes que viuen en la localitat que se celebra. La seva filosofia, en aquest cas, és més propera a les tradicionals carreres de barri que munten la pròpia comunitat com un acte festiu (i a Barcelona encara queden unes quantes que resisteixen) que a la dels grans esdeveniments que tiren del màrqueting per conquistar fidels i embolicar-la en gran com si fos la festa major de la ciutat. Que quedi clar: cadascuna té els seus pros i contres, els seus fans i detractors, i que surti millor o pitjor només és una qüestió de dedicació, esforç i voluntat. No vénen a substituir a les carreres més comercials, més aviat a complementar-les.

Una de les garanties que es busca el menor impacte mediambiental és que els qui s’encarreguen de muntar-les són els mateixos que l’endemà han de recórrer les seves senderes, per la qual cosa vetllen perquè la carrera mantingui un equilibri amb la naturalesa i que les escombraries que es generi siguin mínimes i es recullin a l’instant. Ja que tenim uns recorreguts meravellosos els hem de conservar bé per deixar una bona herència a les futures generacions.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant