“La Sant Silvestre” és com normalment es coneix la darrera cursa urbana en moltes ciutats i pobles del territori. La cursa es diu així perquè el dia 31 és Sant Silvestre, tot i que a vegades es fa un parell o tres de dies abans.
Còrrer l’últim dia de l’any
L’origen de la cursa es remunta a l’any 1925, quan a Sao Paulo (Brasil) es va fer una variació d’una que ja s’estava fent a França i que consistia a córrer amb torxes a la mà la nit de cap d’any.
A Catalunya se’n fan moltíssimes, com per exemple la del Masnou que aquest any s’ha fet el dia 26 o la de Girona, que es farà el mateix dia 31. Cada cop hi ha més ciutats i pobles que s’hi sumen: en el cas de la ciutat de Terrassa aquest any ha estat el primer que s’ha fet, sent un recorregut de 5 quilòmetres el dia 26 de desembre.
A Barcelona es celebra la popular cursa dels nassos des de 1999.
Són 10 quilòmetres que comencen i acaben al Port Olímpic (podeu veure el recorregut complet aquí).
Algunes indicacions:
- El mínim d’edat per participar-hi són 14 anys. Si la persona és menor de 18, caldrà que vagi acompanyat d’un adult.
- El recorregut està degudament senyalitzat, amb un punt d’avituallament al quilòmetre 5.
- És obligatori dur xip de cronometratge. Qui no tingui xip propi pot comprar-ne un a 2 euros, d’un sol ús. La inscripció a la cursa té un cost de 14 euros.
- És obligatori córrer amb el dorsal a la samarreta, ben visible.
La llista sencera la podreu trobar a l’apartat Reglament.
Un dels objectius és també el compromís per ajudar a persones que no tenen prous recursos. En aquest sentit, en acabar la cursa es recolliran els xips blancs (d’un sol ús) i també es difondrà el projecte “Aliments amb poder”, d’Intermón OXFAM i que té com a principal objectiu fer prendre consciència que aliments i qualitat de vida són dos termes que van molt lligats.
Tot i que aquestes curses no són curses molt llargues, les organitzacions recomanen als participants que prèviament es facin una prova d’esforç o revisió mèdica.