La cursa de la Mercè: un any més batent rècords

Aquest passat diumenge es va celebrar a Barcelona la ja famosa “Cursa de la Mercè”. Es tracta d’una proposta popular que enguany ha celebrat la seva 37ena edició i que ha reunit a més de 14.000 corredors. La principal característica d’aquesta cursa, però, és la seva vessant solidària, ja que el preu de les inscripcions recau íntegrament a una entitat, cada any diferent i des de l’any 2009.

Una cursa referent a la ciutat

El recorregut fa un total d’uns deu quilometres, que tenen el seu punt de sortida i d’arribada a l’Avinguda de la Reina Maria Cristina. El primer classificat masculí, David Martínez, els va fer en tan sols 30 minuts i 50 segons; una mica menys que la primera classificada en la categoria femenina, Hasna Bahom, que va fer un temps de 37 minuts i 52 segons i que ja compta amb 6 victòries aconseguides.

Per part dels organitzadors, sempre s’ha intentat que els corredors estiguin el més còmodes possibles i tinguin tota una sèrie de serveis al seu abast. En aquest sentit, per exemple, cada any s’estableix un servei de guarda-roba perquè els participants puguin deixar les seves pertinences allà i no haver de carregar amb elles. Es tracta d’un servei molt agraït, sobretot per les persones que venen de fora de la ciutat. A banda d’això, també hi ha els serveis habituals, com ara aigua i begudes als diferents punts d’avituallament i assistència sanitària a pràcticament tot el circuit. També existeix un petit autobús que va al final de tot i serveix per transportar a la línia d’arribada a totes aquelles persones que no hagin pogut acabar la cursa pels motius que sigui. Té una capacitat limitada, però així les persones que s’han aturat per cansament o mareig, poden tornar al punt d’inici i recollir les seves coses.

En aquest tipus de curses es recomana sempre que es porti un calçat ben adequat i que es lubriquin amb vaselina algunes parts del cos per evitar fregaments (les zones més sensibles són les aixelles i l’entrecuix). Tot i que semblin pocs quilometres, sense un mínim de preparació física no es recomana fer-la.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant