Hi ha empreses que, per millorar la seva productivitat, decideixen incorporar pràctiques esportives entre els seus treballadors. Així ho indica un article publicat a la revista elDigital de l’Ajuntament de Barcelona.

Practicar esport a la feina

L’article justifica que la incorporació d’aquests costums han començat a demostrar que els treballadors es coneixen més i millor, i que per tant, a l’hora de compartir tasques o treballar en projectes comuns s’han pogut obtenir millors resultats. Entre alguns dels beneficis que es comenten són l’augment de la motivació, l’augment de l’energia i el foment de l’esperit d’equip. S’aprofita també per crear unitat corporativa i que l’empresa pugui utilitzar-ho com a valor de marca.

Una de les entitats que ho està posant en marxa actualment és l’Hotel Arts de Barcelona. Tot sembla que va començar amb una cursa solidària: la Garmin Barcelona Triathlon. Treballadors de l’hotel van formar un equip i es va comprovar que havia anat molt bé. A partir de llavors, l’hotel va poder arribar a un acord amb el gimnàs Claror i que consisteix en que els empleats de l’hotel puguin realitzar tots junts i cada matí una sessió de fitness, natació o talassoteràpia.

No cal dir que la iniciativa ha sigut molt ben rebuda entre els treballadors, ja que a part dels beneficis que això comporta per al cos i per a l’estat d’ànim, també s’han pogut establir connexions amb personal d’altres departaments, per lo que a més va bé per conèixer una mica que està fent l’empresa més enllà del sector on estàs normalment. D’una manera indirecta, aquest positivisme i bon fer s’ha palpat en la relació que es té amb els clients de l’hotel, que també ho han notat i que per tant queden més satisfets del tracte rebut.

No és l’únic hotel que posa en pràctica aquest mecanisme. L’hotel Ayre Roselló fa una cosa semblant i aprofita la terrassa de la què disposen per fer exercicis a l’aire lliure. Es tracta d’un espai amb vistes a la Sagrada Família i a on hi participa gran part del personal, on s’hi pot trobar des del director fins al personal de neteja. Les sessions són de pilates i s’hi posa també música. Segons apunten els organitzadors, això ha ajudat a reduir la tensió i l’estrès que suposa el dia a dia, permetent, a més, que ningú estigui per sobre de ningú.

Es una pràctica doncs que sembla que va en augment i que no cal perdre de vista.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant