La Fundació Itinerarium té un projecte en marxa per fomentar la pràctica esportiva de les persones amb dificultats. Es tracta d’una sèrie de circuits inclusius que es poden trobar a diferents ciutats i pobles i que estan adaptats a tota mena de discapacitats o situacions. L’objectiu es que aquestes persones puguin millorar la seva qualitat de vida i puguin córrer i caminar en espais permanentment senyalitzats i adaptats a les seves necessitats.

Els circuits inclusius

S’intenta que la majoria d’aquests circuits es trobin a prop de la natura, fomentant així l’esport a l’aire lliure. Els camins són aptes per:

-Persones cegues
-Persones sordes
-Persones amb dificultats de mobilitat (aptes per persones que porten cadira elèctrica, Joëlette o Handbike)
-Persones amb dificultats intel·lectuals
-Persones amb dificultats mentals
-Persones grans
-Tota la resta de persones del món.

Dos dels grans campions mundials en curses de muntanya, Kilian Jornet i Núria Picas, en són els padrins. A més, tots els circuits són prèviament analitzats per tal d’assegurar que compleixen els requisits necessaris.

Actualment hi ha més de 20 circuits i s¡espera que properament la xifra augmenti, fins i tot en altres països. A la web podeu trobar informació de tots ells. Normalment els paràmetres que ens indiquen son: el tipus de recorregut (línia, circular, etc). el tipus d’accessibilitat (ja que és possible que alguns no permetin cadires de rodes), la distancia a recórrer (que normalment és una mitjana de 5 km), la dificultat i l’època recomanada. Aquest últim punt és interessant perquè no sempre un camí serà òptim: a vegades és millor fer-lo a la primavera o a l’estiu.

Actualment s’està duent a terme el “Tour 2016 dels circuits inclusius”. Va començar a Igualada i hi van participar més de 200 persones, majoritàriament entitats socials. Entre els diversos premis per als participants, hi havia medalles de xocolata fetes per les persones de l’Associació Hi Som. I aquest cap de setmana passat també hi va haver una gimcana inclusiva al barri del Carmel de Barcelona.

Iniciatives com aquestes són lloables per la gran aportació social que fan. L’esport cada dia és més per a tothom!

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant