Gestiona la informació que t’interessa: què són els RSS i com funcionen?

Segur que alguna vegada heu pensat que hi ha massa informació a Internet i que costa molt seguir-ho tot. Això té un nom: INFOXICACIÓ, excés d’informació que provoca en el receptor una incapacitat per comprendre-la i assimilar-la, per prendre una decisió o per romandre ben informat sobre un tema concret (Viquipèdia).

Per intentar pal•liar aquests efectes, existeixen eines i tecnologies que ens poden ajudar a absorbir millor tota aquesta informació i decidir quina volem conservar i quina no. Per això avui us parlem de la Really Simple Syndication, els RSS.

Els RSS per gestionar la informació

Es tracta d’una tecnologia que permet accedir als continguts d’una pàgina web sense haver d’entrar-hi cada vegada.

Per exemple: si voleu anar seguint el blog de l’escola, podeu fer dues coses: entrar-hi cada dia per veure si hem penjat continguts nous, o bé, fer una subscripció mitjançant tecnologia RSS. Si heu d’entrar-hi cada dia perdeu temps, ja que potser a vegades no s’ha publicat res nou. I si només seguiu un blog no passa res, però, i si en seguiu 20?

Per llegir aquestes subscripcions us caldrà un lector RSS. N’hi ha de tres tipus:

  • Programes que es descarreguen a l’ordinador i que s’actualitzen constantment si hi ha connexió a Internet (exemple FeedReader). Són molt pràctiques perquè quan no hi ha Internet podeu recuperar-ho i llegir-ho, però el problema és que si no es disposa d’Internet no pot actualitzar-se.
  • Al navegador web: com una extensió més i compatible amb la majoria de navegadors com ara Firefox o Chrome. Normalment és una pestanyeta que es desplega i ens indica quants continguts nous tenim per llegir.
  • Programes en línia: continguts emmagatzemats en línia i accessibles des de qualsevol lloc on estiguis (com el correu electrònic). El més popular és Feedly. És pràctic perquè des de qualsevol punt (feina, casa, estranger) podem recuperar-ho. Cal, però, connexió.

El millor de tot plegat és la rapidesa: si esteu seguint un blog o un portal de notícies que a les 4 de la tarda ha publicat continguts nous, al cap de poca estona (sovint, de manera immediata) rebreu l’avís que hi ha elements nous per llegir. És molt útil i a més us podeu organitzar la informació amb carpetes temàtiques o d’interessos.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant