Esport i discapacitat: la pràctica del Boccia

Alguna vegada heu sentit a parlar del Boccia? Es tracta d’un esport que és exclusivament paralímpic i que troba els seus orígens a la Grècia del segle XVI.

Des de fa uns 40 anys els països nòrdics l’han recuperat i l’han adaptat per a que puguin practicar-lo persones amb discapacitat. No va ser fins l’any 1988 en que el boccia va arribar a Espanya, en el marc dels II Jocs Ibèrics per a persones amb Paràlisis Cerebral. Ara són moltes les entitats esportives que el fomenten, i fins i tot ens hem convertit en un dels països amb millors resultats internacionals.

Boccia, un esport per a persones amb discapacitat

A Catalunya, l’Associació Esbonat i Amistat de Barcelona és una de les que promou aquest esport entre les persones amb discapacitat. Aquesta entitat col•labora cada any amb l’Escola i vénen a l’assignatura d’Esport per discapacitats per ensenyar als alumnes com es juguen les diferents modalitats del boccia.

El joc és molt similar del que podria ser la pràctica de la Petanca. Hi juguen les persones que van amb cadira de rodes i que pateixen paràlisis cerebral o altres discapacitats físiques de caire greu.

CEAB. Club Esportiu Esbonat i Amistat Barcelona

L’Associació es va formar com a tal l’any 1996, tot i que ja al 1989 havien format part d’una entitat més gran.
Es tracta d’un club que ha sigut promotor i fundador de la Federació Esportiva Catalana per a Paralítics Cerebrals i al llarg del temps ha anat participant en diversos esdeveniments per tal de fomentar el reconeixement de l’esport de les persones amb discapacitat.

No es una entitat que s’hagi preocupat amb excés dels resultats obtinguts pels seus esportistes, ja que segons expliquen a la seva pàgina web, han intentat sempre impulsar l’esport com a eina d’habilitació personal i part vital per al manteniment físic de la persona, la millora de la comunicació i la integració social.

El CEAB ha estat, durant molt de temps, l’únic club esportiu que no depèn de cap entitat assistencial, com ara escola, centre de treball o residència.

Serveis que s’hi ofereixen:

• Servei diari de recollida porta a porta per transportar els esportistes al centre
• Transport adaptat a disposició dels esportistes federats que participen en lligues i campionats, així com assistència de tècnics i entrenadors.
• Activitats socio-culturals: excursions esportives no federades i activitats lúdiques com ara sopars i trobades.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant