“De marxa… fent esport”

Hi ha iniciatives que, pel seu contingut, ens agrada comentar aquí al blog. Una d’elles és aquesta, orientada a nois i noies adolescents per tal de prevenir hàbits que poden ser tòxics per a la seva salut i oferint alternatives d’oci saludables. La iniciativa s’emmarca en un projecte molt més ampli anomenat “De marxa sense entrebancs” i que en el seu moment va rebre finançament del Plan Nacional sobre Drogas del Govern espanyol. Compta també amb el suport de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

¿Com funciona el programa?

Els seus impulsors són els de la Fundació Esportsalus per encàrrec que l’ASPB, que són els qui van dissenyar el programa inicial i que actuen com a gestors i coordinadors per assegurar el bon funcionament i la seva correcta implementació.

Els destinataris principals son els nois i noies que estan cursant 4art d’ESO i que, per tant, estan ja a la darrera etapa de la escolarització obligatòria. No estan inclosos tots els joves d’aquesta franja, sinó que de moment està més enfocada vers els que viuen en zones que són de risc (barris conflictius o de pocs recursos). La idea es poder integrar la pràctica esportiva dins el seu dia a dia per poder promoure hàbits saludables i reduir el risc de caure en mals hàbits que puguin portar problemes de drogodependència en un futur més o menys immediat.

Es donen a conèixer activitats físico-esportives, lúdiques i higièniques alternatives al que ja s’està fent des de les escoles i instituts. És un programa de dues fases: primer es convida als nois i noies a que visitin els diferents equipaments esportius del barri i facin alguna activitat dirigida i, en una segona fase, espera que tots aquells qui ho vulguin puguin inscriure’s voluntàriament i gratuïtament a alguna de les activitats que s’ofereixen. Aquestes són de caràcter extraescolar i se’n fan dues sessions per setmana. Cal dir que els monitors que imparteixen aquestes activitats reben prèviament una formació per part de la Fundació per tal de saber com fer prevenció de conductes de risc a través dels esports.

Si aquesta segona fase prospera, els participants tenen la opció de rebre matrícula gratuïta per poder fer el seguiment de l’activitat i preus reduïts d’activitats fins que facin 18 anys.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant