Comença la Lliga de futbol

Aquest cap de setmana hi ha hagut un esdeveniment important per aquells qui seguiu el futbol, i es que la lliga espanyola (coneguda també com a Lliga BBVA) ha donat el tret de sortida.

Seran 10 mesos d’activitat pràcticament continuada, ja que fins la setmana del 29 de maig no sabrem els resultats i els punts definitius que han aconseguit cadascun dels equips participants.

La Lliga BBVA

Aquesta competició engloba a tots els equips que formen part de la primera divisió. S’organitza des de l’entitat LFP, la Lliga de Futbol Professional, i els seus inicis daten de 1929. Gràcies a la qualitat dels equips i els seus jugadors, la lliga espanyola es la millor del món en un rànquing que s’elabora des de la Federació Internacional d’Història i Estadística de Futbol (IFFHS). Donada la gran importància, són molts els joves futbolistes d’arreu del món que aspiren a poder jugar en alguns dels seus equips.

Com funciona la puntuació

A diferencia d’altres competicions eliminatòries (com la Champions League), la Lliga és una cursa de fons en el qual s’han de jugar dos partits amb cadascun dels equips participants: el patit d’anada i el de tornada. En total hi ha 20 equips, que fan un total de 38 jornades.

Per saber quan es juga cada partit, abans de començar la competició es fa un sorteig en el qual s’hi estableix l’ordre de les trobades. Cada partit guanyat a casa suma 1 punt, i cada partit que es guanya fora de casa serveix per emportar-se 3 punts. Cada partit, doncs, és important i cal anar sumant poc a poc els punts necessaris per tal d’arribar a ser campions al final de la Lliga. Si es donés el cas que dos equips aconseguissin el mateix resultat un cop fets tots els partits possibles, llavors s’han de mirar certes coses, com ara la major diferencia de gols a favor i en contra, l’equip que hagi marcat més gols en total, etc.

L’equip guanyador entra automàticament a formar part del grup d’equips que jugaran la Champions League l’any vinent, així com el segon i el tercer classificat. El que quedi quart haurà de passar una ronda prèvia de partits amb clubs que es troben en la mateixa situació.

La Lliga va canviant cada any d’equips: els tres últims baixen a Segona Divisió i els dos primers de Segona pugen a Primera. Per tal que cada any n’hi hagi 20, un dels tres últims haurà de competir per mantenir la seva posició a Primera Divisió.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant