Garantia juvenil, feina, pràctiques o formació si tens entre 16 i 24 anys

Una de les coses més negatives que ens trobem al nostre país és el creixent atur juvenil, que cada cop afecta a més persones.

Per poder fer front a aquesta situació, la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa fa poc el pla de Garantia Juvenil, projecte europeu que es centra en poder reduir la situació d’atur amb la que es troben molts joves.

La Garantia Juvenil

Característiques i objectius del programa:

– Està pensat per a joves d’entre 16 i 24 anys. El programa ofereix la possibilitat de realitzar, durant un període de quatre mesos, una feina en una empresa, unes pràctiques professionals o bé una formació que complementi la base que ja es té.
– Tot i que el màxim d’edat per presentar-se és fins als 24 anys, aquesta s’ha ampliat fins als 30 en el cas que es tingui alguna discapacitat igual o superior als 33% que no tinguin feina ni s’estiguin formant.
– Es planteja un enfocament integral que pugui preveure una millora de la incorporació al món laboral i que pugui servir per donar més confiança a un grup de joves que s’ha trobat que potser no han trobat les oportunitats que necessitaven.
– El programa barreja perfils, ja que tant poden fer-ne ús els joves que no han tingut pràcticament formació (és a dir, joves que han fet 16 anys i que han acabat la ESO però no han començat batxillerat ni cap cicle formatiu) i joves altament qualificats (joves que potser amb 22 o 23 anys han acabat els seus estudis universitaris i es troben també que no hi ha cap oportunitat per a ells).
– Per fer-se beneficiari del programa s’han de complir els requisits establerts i inscriure’s amb el DNI electrònic al Fitxer del Sistema de garantia Juvenil.

Alguns dels requisits que es demanen són:

– Tenir nacionalitat espanyola o ser ciutadans de la Unió Europea. Si s’és estranger i es té l’autorització per residir i treballar al nostre país, també es podrà participar.
– Estar empadronat a Catalunya, a qualsevol municipi.
– Acreditar que no s’ha estat treballant en el període immediatament anterior al moment en que es sol•licita l’adhesió al programa (això vol dir 30 dies naturals)

Hi ha més requisits, si els voleu conèixer tots podeu llegir atentament la pàgina web que us hem citat abans. La informació que s’ofereix és molt completa!

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant