Infants que ensenyen als adults

Segurament haureu vist vídeos amb bebès ballant. N’hi ha molts, i realment alguns fan moltíssima gràcia.

Infants que ensenyen

Això passa perquè els éssers humans, tinguem l’edat que tinguem, tenim tendència a moure’ns amb la música; i els petits imiten sempre que poden el que fan els grans. Heu vist aquest vídeo?

Això ajuda a millorar la seva motricitat i al desenvolupament dels músculs, entre d’altres beneficis.
Tal com diuen en aquest article, els principals beneficis són:

• Fer exercici: encara que siguin molt petits i no hagin de conservar la línia, és molt important des d’un punt de vista cardiovascular. Ajuda, tal com hem dit, al desenvolupament i també a l’equilibri i la flexibilitat.
Millora de la psicomotricitat al haver de coordinar, ni que sigui de forma inconscient, el cos segons la música que sona (ja que s’ha demostrat, gràcies a un estudi, que el moviment el determina el ritme).
• Ajuda a la memòria i la creativitat: un ball espontani no vol dir res, però a la llarga es poden fer petits moviments repetitius o petites coreografies cada cop que sona una cançó determinada.
• Un major coneixement del cos, ja que a vegades quan són tan petits no són massa conscients dels moviments que poden fer les articulacions o fins a quin punt podem doblegar-nos.
• Per últim, també ajuda a sociabilitzar-se. Un nen casi mai balla sol: poden haver-hi altres nens o bé els seus propis pares o familiars. Ajuda a millorar les relacions personals i els vincles afectius.

L’article dóna també alguns consells per ballar amb els petits, com, per exemple, ajudar-lo a la realització de moviments, ensenyar-li a fer algunes coses com aplaudir o fer alguns moviments concrets amb les cames o els braços, practicar junts, etc. També indica que es pot utilitzar la música per estimular al bebè: si per exemple està molt nerviós, una música tranquil•la el pot calmar, i a l’inrevés.

Ja sabeu doncs: si teniu petits per casa només cal que proveu de posar música i observeu com reaccionen. Segur que sorgeixen grans moments per recordar o inclús per gravar-ho en vídeo.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant