Marc Màrquez, el millor esportista del 2014

Si fa uns dies us parlàvem de Mireia Belmonte com a escollida la millor esportista del 2014, avui és el torn de presentar-vos el guardonat en la versió masculina. En aquest cas el premi ha caigut en el motorista Marc Màrquez.

Marc Màrquez, el millor del 2014

El Premi es va donar a conèixer durant la 67a Gran Gala del diari Mundo Deportivo, que és, com ja vam comentar, una de les més veteranes en aquest àmbit.

Marc Màrquez havia arribat aquell mateix dia de Malàisia, ja que s’estava preparant per la pre-temporada de Moto GP. Màrquez competia amb altres esportistes:

  • Kilian Jornet (curses de muntanya)
  • Toni Bou (pilot de trial)
  • Javier Gómez Noya (triatleta)
  • Àlex Màrquez (pilot de motos i germà del guanyador, guanyador de Moto3)
  • Tito Rabat (també pilot de motos i guanyador del campionat mundial en Moto2)

Màrquez era la primera vegada que guanyava. L’any passat va estar-ne casi a punt, competint frec a frec amb en Kilian i el tenista Rafa Nadal.

El campió és nascut a Cervera i a dia d’avui te 22 anys (celebrats precisament fa pocs dies, el 17 de febrer). Alguns dels seus mèrits més representatius han estat el poder ser el català més jove en aconseguir un Campionat del Món (amb 17 anys) i ser el Campió del Món en MotoGP més jove de la història.

El coneixen com “El Tro de Cervera”, i amb raó: conegut i aclamat internacionalment, és dels pocs que ha guanyat campionats mundials en categories diferents. De petit ja apuntava maneres, ja que només amb 4 anys ja va demanar la seva primera moto als reis, però li van haver d’afegir unes rodetes perquè no aguantava bé l’equilibri. Aquesta primera mini-moto va servir-li per córrer la seva primera cursa. Clicant aquí podràs veure la seva web.

A l’any 1998, amb només cinc anys, va debutar en la modalitat enduro, cosa que li va permetre anar aconseguint esponsorització i li va permetre seguir guanyant curses. El seu primer gran triomf va arribar al 2005, quan amb 12 anys va guanyar una important cursa a Albacete. I amb 13 anys, campió de Catalunya.

Sense cap mena de dubte, seguirem sentint parlar d’ell durant força temps.

Aquí us deixem un vídeo on podréu veure els seus millors moments:

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant