La importància de la motivació en l’esport
En el cas dels esportistes professionals, la motivació ha de ser una peça clau i a vegades encadenar resultats negatius por se causa de la seva mancança, cosa que fa que aquests esportistes de nivell tinguin constantment assesorament psicològic de suport per si el necessiten, inclús quan no tenen consciència de necessitar-lo.
En aquest vídeo podeu trobar un missatge per ajudar a motivar-vos diàriament:
Tal com diu el dr. Corbella en el seu article “La importancia de la psicologia en la pràctica esportiva“, no n’hi ha prou en tenir el cos completament preparat per a fer esport, sinó que el cervell hi juga un paper molt important: sense aquest control no es podrà rendir d‘una manera òptima.
Segons aquest mateix article, la motivació és la resposta a la pregunta per la qual fem o no una determinada activitat. Aquesta motivació es pot vincular a:
• La necessitat de auto-complaure’ns i sentir-nos bé amb nosaltres mateixos
• La satisfacció que dóna quan hi ha certa competència
• El poder rebre sentiments emocionals positius i deixar enrera els negatius
• El tenir cura del propi cos per no sentir-nos malament amb la por a enmalaltir
• El seguiment de consells mèdics i socials
• Fer determinades activitats ens ajuda a seguir rutines i estar bé amb un mateix
• Establir el que es coneixen com a contractes socials
Alguns d’aquests motius són més habituals en esportitses professionals mentre que d’altres són de caràcter més personal i per tant més normals entre esportistes amateurs o esporàdics. Tan sols el fet de poder passar-ho bé entre amics o fer una mica d’exercici ja és motiu d’alegria per a moltes persones. Cal, doncs, no perdre la motivació mai per tal de poder optimitzar la pràctica esportiva tant i com poguem.