Saps què és l’skimboard?

Aquests darrers dies, gràcies al Festival XD Young Fest de Montjuïc, s’està sentint a parlar d’una nova pràctica esportiva que sembla que cada cop va guanyant més adaptes.

Skimboard

Es tracta de l’skimboard, un esport nascut a Califòrnia i que es practica sobre una petita taula de surf, i on l’objectiu és lliscar sobre una superfície amb aigua i anar superant obstacles.
Podeu veure’n un vídeo aquí:

(Polish Skimboarding Open, 2013)
És una mica diferent al surf, ja que tal com explica la Wikipedia, l’skimboard comença a la platja mateix, on hi ha la sorra. En el cas del XD Young Festival, el que han fet és adaptar una superfície tancada i amb una petita capa d’aigua per tal que els participants puguin lliscar sense problemes.
Perills de l’skimboard
Sense la pràctica i coneixements necessaris resulta una mica arriscada la seva pràctica, sobretot quan es fa a la platja i sense que hi hagi un entorn de seguretat. Són molt freqüents les lesions i les caigudes causades per les topades amb les roques (i més si no es coneix massa la zona). Com en el surf, s’ha de vigilar l’onatge de la mar.
Les “planxes” poden ser de diversos materials. La majoria són d’una mena d’escuma compacte (per tal d’absorbir millor els cops) i recobert de fibra de vidre. Evidentment hi ha materials per a tots els nivells i butxaques, sent les de fibra de carboni les més professionals i les més cares. Si sou principiants i voleu iniciar-vos, es millor començar amb una de fusta.
Una pràctica cada cop més estesa
Cada vegada hi ha més concursos i competicions que giren al voltant de l’skimboarding. Bàsicament es fan per fer rànkings amb els millors del món i també per ajudar a les empreses a que promocionin els seus productes vinculats amb aquesta pràctica esportiva.
Si bé és cert que la majoria d’aquestes activitats es concentren als Estats Units, també a Europa hi ha una lliga competitiva que va ser creada l’any 2009. Consta de quatre etapes i la majoria es concentren en l’època estival. Els països amb més activitat al respecte són Portugal, França, Regne Unit i Espanya.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant