Congrés Internacional de Psicologia Aplicada al Futbol i altres esports d’equip

Del 5 al 7 de novembre d’aquest any es celebrarà als espais de l’Institut Nacional d’Educació Física (INEFC) de Barcelona el Congrés Internacional de Psicologia Aplicada al Futbol i altres esports d’equip.

Psicología aplicada al futbol i altres esports d’equip

Aquest congrés, organitzat per ACPE i SPARTYAN, inclou les experiències de les XXIII Jornades de l’Associació Catalana de Psicologia de l’Esport (ACPE) i la passió de SPARTYAN per la psicologia aplicada al futbol.

El congrés es celebrarà amb l’objectiu principal d’oferir continguts de qualitat de caire científic i professional, comptant amb l’experiència de diversos professionals d’arreu del món que faran de ponents i explicaran les seves experiències i la seva visió de l’assumpte. Un d’aquests professionals que hi participen és Joan Vives, professor de psicologia esportiva al nostre centre. També hi participaran esportistes i entrenadors per tal de poder fomentar l’intercanvi d’experiències entre els participants a l’esdeveniment.

Els objectius del congrés són:

• Transmetre com n’és d’important la psicologia en el futbol i en altres esports d’equip, tant a nivell de futbol professional com a les escoles de Futbol Base.
• Promoure la coordinació entre psicòlegs i entrenadors per tal d’aconseguir uns millors resultats.
• Fomentar l’intercanvi d’idees i coneixements, per conèixer els darrers avenços tant a nivell teòric com pràctic i tant a nivell nacional com internacional.
• Donar a conèixer el paper dels psicòlegs en aquests entorns, ja que sovint no són gaire coneguts i la feina que hi fan és de vital importància per al bon rendiment personal de l’esportista i de l’equip en conjunt.
• Debatre sobre quina ha de ser la millor manera d’integrar al psicòleg en un equip, així com perfilar les seves funcions de cara a establir estratègies per a la millora de resultats.
• Consolidar les relacions dels diferents professionals que intervenen en l’entrenament d’un equip esportiu, així com promoure una xarxa de relacions professionals entre psicòlegs que desenvolupen aquesta tasca en diferents equips i entitats esportives.

En definitiva, una oportunitat interessant per poder conèixer més a fons el món de la psicologia de l’esport i per aprendre de primera mà les tècniques i els coneixements dels professionals que s’hi dediquen.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant