Després d’un estiu calorós, toca pensar de nou en recuperar hàbits esportius. Avui citem tres pràctiques esportives que són ideals per a la tardor.

Practicar esports a la tardor

1. Ciclisme: hi ha gent que va amb bicicleta tot l’any, però desenganyem-nos, a l’estiu es fa difícil fer-ho. Ara que ja ha finalitzat l’època estival és un bon moment per tornar a agafar la bicicleta i començar a fer alguna ruta. Podeu escollir quin terreny us va millor, si urbà o rural /muntanyenc. Cada tipus requereix un model de bicicleta diferent.

Una bona pràctica és també anar a l’escola o a treballar amb bicicleta: no només estareu més en forma, sinó que a més us estalviareu el que costa el viatge en transport públic i, a més, estareu fent un gran favor al planeta.

2. Running: Tota la vida n’havíem dit “sortir a córrer”, però des de fa un temps el terme running s’ha imposat. El principal avantatge és no cal res, ets tu mateix amb el que duguis posat. Això sí, assegura’t de dur un calçat còmode i apropiat i roba prou flexible i transpirable.

3. Senderisme: quan parlem de senderisme ens referim a caminar a l’aire lliure i sovint envoltats de bosc i natura. És important que abans de fer qualsevol pràctica vinculada a aquest esport, es prenguin una sèrie de mesures bàsiques, com ara:

a. Tenir ben localitzat el tram per on anireu (ruta, desnivells, etc.)
b. Dur un sistema de GPS. Avui en dia la majoria de mòbils en porten, tot i que penseu en temes de cobertura.
c. Avisar prèviament a familiars o amics de que marxeu i per quina zona estareu
d. Portar menjar i també fruits secs.
e. Per petita que sigui, porteu també una farmaciola amb elements bàsics.

La Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada divideix les rutes possibles en tres categories:

• GR: Senders de gran recorregut, que són els que tenen més de 50 kilòmetres i es troben marcats amb franges blanques i vermelles.
• PR: Senders de petit recorregut, que són entre 10 i 50 km i es poden identificar si veiem franges blanques i grogues.
• SL: Senders locals, que són els que tenen menys de 10 kilòmetres i estan marcats amb franges blanques i verdes.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant