Emergències? Truqueu al 112

El 112 és un telèfon per a emergències. Es tracta d’un número únic que serveix tant per Catalunya com per a tota la resta de territori europeu, i funciona 24 hores al dia durant els 365 dies de l’any.

Per què trucar al 112

Funciona de manera centralitzada: quan ens trobem davant d’una emergència, sigui del tipus que sigui, s’ha de trucar al 112 i ells ho deriven cap al servei adequat. Per exemple: si detecteu un incendi el 112 contactarà amb els bombers; si és un robatori, amb els Mossos d’Esquadra i si és un accident, el que es farà des del 112 és contactar amb el servei mèdic per enviar una ambulància el més ràpid que sigui possible.

Quan s’ha de trucar al 112?

• Quan es necessiti contactar amb: Mossos d’Esquadra, el Sistema d’Emergències Mèdiques, Policia Local, Bombers, Agents rurals o Protecció Civil.
• O sigui, en casos on es vegi afectada la seguretat ciutadana, violència domèstica, extinció d’incendis, salvaments i rescats, emergències mediambientals i emergències mediques.
Quan no s’ha de trucar al 112?
• Quan no sigui una urgència. Per aquests casos existeix el 012, que us pot informar sobre trànsit, temps o qualsevol altra cosa que pugueu necessitar.
• Si teniu algun dubte mèdic però no és una emergència, heu de trucar al 061, que és el telèfon del CatSalut Respon (i que també funciona 24 hores al dia els 365 dies a l’any).
• Trucar al 112 per una falsa alarma pot perjudicar a persones que realment ho necessitin i es pot sancionar fins a 600.000 euros.

El 112 està també pensat per a què persones sordes puguin utilitzar el servei. Tenen diverses opcions: connectar-se a través de telèfons intel•ligents a través de l’aplicació pensada especialment per aquest col•lectiu, enviar un SMS al telèfon 679 436 200 o enviar un fax al 900 500 112.

L’aplicació mòbil incorpora pictogrames, servei de geolocalització i vídeos en llegua de signes tan en català com en castellà.

L’aplicació s’ha de sol•licitar a la FESOCA, la Federació de Persones Sordes de Catalunya. Agrupa a 32 associacions federades i dóna servei a les 27.000 persones sordes de Catalunya.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant