Jocs tradicionals d’arreu del món

Com és ben sabut, de jocs n’hi ha arreu del món. Alguns són temes amb variacions de jocs que coneixem aquí, però d’altres són completament diferents.

Jocs tradicionals per a tots

Hi ha pàgines web que reuneixen aquesta informació: un exemple seria el recopilatori de Joves per la Igualtat i la Solidaritat: “Jocs del món”. Aquesta web permet cercar jocs segons continent d’origen i n’ofereix la següent informació: nom del joc, país de procedència, material, esquema, plantejament, desenvolupament del joc i observacions possibles (si es pot modificar algun element, si es pot canviar l’entorn, etc.).

La web incorpora també dinàmiques contra la discriminació, com per exemple un bingo humà per fomentar la interculturalitat o un dòmino, també humà, per lluitar contra la discriminació i l’exclusió social.

Passem a continuació a veure alguns dels jocs tradicionals d’arreu del món que han desenvolupat alguns dels alumnes de l’escola:

Cinc jocs, cinc continents

Els participants d’aquest primer vídeo plantegen la possibilitat de fer una gimcana on els nens hagin de passar per jocs dels cinc continents. El primer per exemple prové de l’Àfrica i s’anomena “La peste alta”, que és un joc semblant al clàssic “pilla pilla” però que per evitar ser enxampat podem pujar a objectes elevats per un període màxim de cinc segons.

Jocs d’arreu del món

Els quatre participants d’aquest vídeo posen èmfasis a jocs de tradició catalana o de la resta de l’estat espanyol.
Un dels exemples que podem trobar-hi és “La gallineta cega”, que consisteix en que un dels jugadors es tapa els ulls i té que intentar atrapar i endevinar qui és la persona atrapada només a través del tacte.

Jocs del món

En aquest darrer vídeo hi podem trobar jocs d’origen català i basc. Un exemple són les bitlles catalanes, un esport tradicional que consisteix en llençar “bitllots” per fer caure sis bitlles situades en una certa distància. Si voleu més informació podeu consultar la pàgina de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling, reconeguda internacionalment des de l’any 2007.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant