Curses solidàries: quan córrer té un motiu afegit

Córrer és sempre molt bona opció, però tant per tant, si al darrere hi ha una causa solidària millor que millor!

Curses solidàries arreu de Catalunya

A principis d’any sortia una notícia a la web de l’Ajuntament de Barcelona que deia així “Les aportacions solidàries de les curses de Barcelona recullen més de 145.000 euros l’any 2013, destinats a 12 projectes d’entitats socials”.

Les curses tingudes en compte en aquesta notícia han estat la Cursa de la Mercè, la Mitja Marató, la Marató i la Cursa dels Nassos, de la qual precisament ja vam parlar aquí al blog a finals d’any.

  • La Cursa de la Mercè va beneficiar 8 entitats (87.413 euros): Associació de Cardiopaties Congènites, Fundació Gressol Projecte Home, Associació per a la Mediació Intercultural i Social amb Immigrants, Fundació Pare Manel, Casal dels Infants, Fundació Arrels, Club Esportiu Esbonat i Amistat Barcelona i Càritas.
  • La Marató i la Mitja Marató van ajudar per finançar projectes a l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron, l’entitat Superacció i l’ACIDH (24.900 euros)
  • Finalment la Cursa dels Nassos, amb 32.000 euros ha servit per millorar les accions desenvolupades per Càritas, Pallapupas i la Fundació Comtal.

Ara fa poc s’ha dut a terme la “Barcelona Magic Line”, que va recórrer set turons de Barcelona per recaptar fons per a set causes solidàries. Va ser una iniciativa de l’Obra Social Sant Joan de Déu.

Tot i que de curses solidàries se’n fan a quasi tots els pobles, no voldríem tancar aquesta entrada sense parlar de l‘Oxfam Trailwalker:oxfam cursa

Són equips formats per quatre persones que han de fer 100 quilòmetres en 32 hores. La causa? La lluita contra la pobresa, ja que els equips es comprometen a aconseguir donatius.

L’origen de la cursa, però, és del tot curiós: es tracta d’un entrenament militar originari de Hong Kong (tot i que des de 1981 es tracta d’un esdeveniment Oxfam). Ja s’ha celebrat a més de deu països, fent una recaptació de més de 1.873.000 euros.

La propera edició al nostre país serà el dissabte 26 d’abril: Via Verda Pirineu-Costa Brava (TW Girona). La recaptació mínima prèvia per poder participar són 1.500 euros i les inscripcions estan obertes fins al 14 d’abril.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant