Proves d’accés per a diferents ensenyaments

Com ja deveu saber, per accedir a alguns ensenyaments cal superar unes proves d’accés. A vegades, a més, no n’hi ha prou a aprovar una part de continguts genèrics i cal també una prova específica.

Proves d’accés per a continuar estudiant

El Departament d’Ensenyament té una pàgina web on podem trobar informació sobre les diferents proves que existeixen. Les més comunes són:
Prova d’accés als cicles formatius de grau mitjà de formació professional inicial.
Prova d’accés als cicles formatius de grau superior de formació professional inicial.

De cada una de les proves podem trobar la següent informació: calendari, sol•licitud i taxes d’inscripció, informació per a persones aspirants amb necessitats especifiques, exempcions de la prova (n’hi ha de quatre tipus: exempció de llengua catalana, exempció de part comuna, exempció de part específica i exempció total), documentació que cal presentar, centres on es fan les proves, el contingut i les pautes de qualificació, material que es necessita, normativa i certificació.

També podem trobar-hi mostres de les proves (per saber una mica a què ens enfrontem) i, un cop realitzades, és aquí on podrem trobar els resultats i la llista de persones admeses i excloses.

La mateixa pàgina web ens proporciona la informació necessària de cara a presentar-se a ensenyaments específics com ara els esportius, arts plàstiques i disseny, música i dansa i ensenyaments artístics superiors (que inclou música, dansa, art dramàtic, conservació i restauració de béns culturals i disseny).

El portal “Estudiar a Catalunya” té un apartat amb informació de cursos de preparació per a les proves d’accés, tant per la part comuna com la part específica. Si volguéssim preparar-nos per accedir a un cicle formatiu de la branca d’arts plàstiques, disseny o esport es demana una disposició de 300 hores per a la part comuna i 99 hores per a les dues matèries de la part específica.

El mateix portal ofereix informació per a l’accés a la universitat per a majors de 25 anys. Aquesta prova, molt semblant a la selectivitat, inclou una fase general comuna per a tothom i una fase específica segons l’estudi universitari al qual es vulgui accedir: arts i humanitats, ciències, ciències de la salut, ciències socials i jurídiques i enginyeria i arquitectura.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant