Entrenar la ment per mantenir-la activa

Sovint quan parlem d’entrenar la ment ho vinculem ràpidament a la prevenció de possibles malalties neurodegeneratives com ara l’Alzheimer. Res més lluny de la realitat, però també cal pensar en el present: mantenir la ment desperta ens ajuda a ser més ràpids a l’hora de relacionar conceptes o memoritzar millor.

Com entrenar la ment

El més important és menjar bé i dormir bé: sense una alimentació equilibrada i sense dormir les hores que el cos necessita, el cos no pot funcionar a la perfecció.

Després estan els exercicis mentals, que van des del simple sudoku o mots encreuats fins a les aplicacions en línia que mesuren el teu progrés a base de petits jocs.

Un exemple és Lumosity, que divideix els exercicis en cinc blocs: atenció, flexibilitat, memòria, rapidesa i resolució de problemes.

Hi ha moltes aplicacions similars, i la majoria estan disponibles per a les diferents plataformes mòbils existents (iPhone o iPad, mòbils amb Android, Blackberry, etc.). També n’hi ha per a consoles, com els Big Brain Academy de la Nintendo DS.

Un altre exemple és la pàgina “Exercicis d’entrenament de la memòria”, de la Fundació Catalunya-La Pedrera i la Diputació de Barcelona. Els exercicis també es divideixen en cinc àrees: memòria, llenguatge, atenció, càlcul i estratègia. De cada àmbit es pot escollir si fer dos, quatre o sis exercicis.

En la mateixa línia tenim ActivaLaMent, de Obra Social la Caixa. Pensat sobretot per a persones d’edat avançada. El programa ofereix 1.200 exercicis dividits en sis àrees cognitives (llenguatge, memòria, atenció i concentració, processament visual, processament auditiu i funcions executives). Permet que els usuaris es registrin per tal d‘ajustar l’itinerari i el rendiment en funció de cada persona. A part de mantenir la ment activa, es busca exercitar i estimular les capacitats cognitives i incrementar l’autonomia persona.

Ja per últim, una altra manera de mantenir la ment activa és l’exercici físic. És un peix que es mossega la cua, perquè el fet de tenir el cervell en forma també ajuda a obtenir millors resultats als entrenaments i a rebaixar la tensió que pot provocar la competició.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant