Què és el coaching?

El coaching esportiu és un procés mitjançant el qual un entrenador s’encarrega de potenciar el talent i els recursos que té l’esportista per fer que el seu rendiment augmenti a través d’un pla d’acció en el qual s’estableixen els objectius que es pretenen aconseguir. És a dir, és un entrenament i un aprenentatge perquè l’esportista prengui consciència de la seva capacitat a través de les seves metes i objectius, focalitzi les seves motivacions i durant el procés faci emergir el seu talent per mitjà del desig per aconseguir el que vulgui, aplicant les eines necessàries per progressar en el camí adequat per aconseguir-los.

Per assolir aquest objectiu, les sessions individuals entre coach i entrenat són el mitjà per aconseguir una privadesa i confidencialitat que són totalment necessàries. El coaching esportiu és un procés on més enllà de l’esportiu, l’esportista haurà de deixar pas a la persona i endinsar-se en les seves motivacions, desitjos per aconseguir les metes.

Aquí el coach esportiu s’aplicarà en alguns punts com el procés d’aprenentatge o la gestió del canvi, que poden portar a l’esportista a plantejar-se tot el comentat anteriorment. Quan el coach li fa a l’esportista posar en dubte tot el que ha fet fins aquest moment amb la seva carrera esportiva, l’entrenador ha de replantejar-li-ho tot, des de les seves motivacions i objectius fins als mètodes d’entrenament i el camí per aconseguir els èxits desitjats.

I és que el coaching esportiu té com a principal objectiu establir un pla estratègic d’objectius i metes, però també la presa de consciència i el desenvolupament de la responsabilitat i el compromís. Augmentar la motivació i l’autoestima és crucial. En última instància, el desenvolupament del talent i establir un camí per a l’aprenentatge són els objectius finals del coaching esportiu.

Si no es culmina el procés amb un bon desenvolupament de l’actuació, de res haurà servit tot el treball previ. Cal saber continuar amb l’objectiu en ment i lluitant pel desig que mou a l’esportista. El coach podria, per exemple, utilitzar tècniques com el treball dels hàbits o l’establiment i millora del pla d’acció, perquè l’esportista culmini tot el procés aconseguint les seves metes definides en l’inici del treball de coaching.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant