Una cosa es sortir a córrer una estona per fer exercici de tant en tant, i l’altra molt diferent és obsessionar-se amb els km recorreguts, les calories cremades, el recorregut que s’ha fet, etc. Com tot, s’ha de trobar la justa mesura… però, quins efectes té això pel nostre cos? Sou d’aquell tipus de persona que tenen tot ple d’aplicacions instal·lades al mòbil per mesurar totes aquestes coses?
En principi sí que podem sortir cada dia a córrer, però caldria advertir alguns matisos.
Què tenir en compte?
- Si tenim més de 35 anys, poden ressentir-se’n les articulacions. Ho diuen en aquest article i tenen tota la raó. Arriba un moment en que el nostre cos ja no es tan flexible com abans i els ossos noten el pas del temps i el propi desgast. Existeixen complexos vitamínics, però cal consultar-ho primer amb un farmacèutic.
- En la justa mesura: si sou persones que feu exercici sovint no hi haurà problema, però aneu amb compte amb això, ja que el que no pot ser és que persones que no estiguin acostumades facin cada dia grans distàncies i vulguin repetir-ho els dies següents.
- No us marqueu reptes impossibles, ni vulgueu assolir fites que no estan al vostre abast. Pensar que amb poc entrenament pots assumir una mitja-marató és un error molt freqüent, i acaba per produir grans problemes de salut. Més val que aneu poc a poc i complint petits objectius. Serà bo pel vostre cos i per la vostra autoestima.
- Si ho feu de forma continuada, com a mínim utilitzeu bon calçat. Els peus són una part molt delicada del nostre cos, cal cuidar-los. Aneu a una botiga especialitzada per comentar quines són les vostres intencions i deixeu que us aconsellin bé. Us sortiran potser més cares, però podreu estar segurs que els vostres peus estaran al 100%.
- I per últim, no abusis de l’exercici si estàs cansat o has menjat poc aquell dia. Més val que sortiu a córrer menys dies per setmana però que puguin condir bé que no pas anar-hi cada dia i acabar la setmana cansats.