El ball com a pràctica esportiva

Us agrada ballar? Potser alguns de vosaltres practiqueu algun tipus de ball, ja que darrerament sembla que torna a posar-se molt de moda, especialment el swing i similars. Són moltes les acadèmies de ball que proposen cursos per a totes les edats i nivells, i s’acompanya de múltiples esdeveniments arreu de Catalunya on els aficionats a la dansa poden deixar-se veure i compartir bons moments. Ara bé, sabíeu que el ball també pot ser un esport?

Ball esportiu

A Catalunya hi ha una entitat anomenada Federació Catalana de Ball Esportiu i que aplega diverses entitats.

El terme, que també es coneix com a Ball de Competició, prové de l’anglès, “Dance sport”. Arreu del món hi ha entitats que el promouen i s’organitzen diversos campionats. Algunes de les seves característiques són:

  • La igualtat de sexe: no hi ha diferències entre homes i dones pràcticament. El nivell és el mateix i les puntuacions, també. És un dels esports més igualitaris.
  • Té bastantes similituds amb el patinatge sobre gel, ja que els moviments en sí i l’espai on es practica són força similars.
  • Mai hi ha hagut dòping, ja que es tracta d’un tipus d’esport que no necessita alternacions musculars. Fins ara no se n’ha detectat cap cas, sent un dels esports més “nets” que existeixen.
  • No té gaires costos en infraestructures, cosa que fa que sigui bastant econòmica de practicar i d’organitzar. No suposa una gran despesa en material tampoc.
  • Tot i que engloba moltes modalitats, encara no ha estat reconeguda pel Comitè Olímpic Internacional (diverses entitats i federacions d‘arreu del món ho intenten de forma continua)

La historia del Ball Esportiu a Catalunya es remunta als anys 30: el 23 de maig de 1935 en va celebrar un esdeveniment força important, el Primer Campionat Oficial de Catalunya, així com el Primer Gran Premi de la Generalitat.

No és una pràctica exempta de polèmica, ja que moltes persones no consideren que pugui ser considerat esport (i de fet, que no s’hagi reconegut oficialment pel COI respon principalment a aquest motiu).

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant