Com escollir calçat per córrer

Quan realitzem alguna pràctica esportiva, és molt important saber que és el que necessitem i quins són els materials més adequats. Normalment a les botigues esportives ja fan la diferenciació per ajudar-nos a escollir, però tot i així us donarem alguns consells per saber com triar les millors sabatilles esportives per fer “running”.

Tria de calçat esportiu

  • En primer lloc, cal conèixer una mica el nostre cos. Coses com l’alçada, el pes o la mida de l’arc del peu ens poden ajudar. També altres coses com el nostre nivell físic d’entrenament o les lesions que haguem pogut tenir en un passat.
  • La manera com trepitgem: som supinadors? Pronadors? Neutres? Aquesta informació ajuda a veure com posem el peu cada cop que fem un pas i com s’amortigua el nostre cos. Segons si som una cosa o l’altra, necessitarem un calçat o un altre. La majoria de persones, però, son pronadores o neutres. De fet, es podria dir que no existeixen sabatilles esportives per a supinadors.
  • L’ús que en donarem: quin tipus de corredors som? Hi ha persones que surten a córrer 15 minuts cada dia i altres que van cada tres dies a córrer dues hores. Són només dos exemples de la quantitat d’usos que els hi podem donar. Tampoc serà el mateix córrer per muntanya o espais rurals que córrer sobre asfalt, és clar.
  • I lligat al punt anterior, també cal saber més o menys quin ritme portarem. Hi sabatilles més adaptades als grans ritmes, que són més indicades per a usos més professionals. També, clar, n’hi ha que es fabriquen amb l’objectiu de ser usades en competició, amb unes característiques més estudiades i ajustades (també més cares, normalment).

Aquests són alguns dels consells que llencen des de la web de Foroatletismo. En tot cas, si aneu una mica perduts i no sabeu amb quina quedar-vos, el millor és anar a comprar-les a una botiga especialitzada i preguntar-ho al venedor. Expliqueu-li a quin nivell esteu i quins són els vostres hàbits esportius per tal de que us puguin recomanar la que millor s’adapta a les vostres necessitats.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant