Xarxes socials i comentaris desafortunats

És possible que tots els qui estigueu llegint aquestes línies sigueu membres d’alguna xarxa social, participeu en fòrums o tingueu un blog. Avui en dia és molt fàcil deixar la nostra opinió a Internet i l’empremta digital cada cop és més difícil de controlar, ja que són molts els missatges que anem deixant en diferents llocs i sovint ni nosaltres mateixos sabem el que hem dit i a on ho hem dit.

El cas Sergi Guardiola

Són diversos el casos que podríem posar d’exemple, però citarem el més recent, el cas “Sergi Guardiola”, un jugador de futbol d’origen mallorquí que va ser fitxat per el Barça B fa un parell de setmanes però que al cap de poques hores d’haver signat se li va rescindir el contracte per descobrir que temps abans havia fet tuits ofensius contra el Barça i contra Catalunya. Tot i que ell assegura que es tractava d’una broma entre amics i que no va fer els tuits ell mateix, el mal ja està fet i actualment el jugador, de 24 anys, es troba sense equip.

Ser curosos amb les xarxes socials

Sigui quin sigui el vostre futur com a professionals (de l’esport o no), cal tenir en compte algunes premisses importants:

  • Mai posar res del que puguis arrepentir-te més endavant, com per exemple, opinions polítiques o posicionaments molt directes.
  • No faltar el respecte a ningú, ja sigui persona, entitat o país. Mai se sap les voltes que pot donar la vida i no saps mai on tindràs la propera oportunitat laboral. Tal com están les coses avui en dia, és millor no tancar-se portes.
  • No compartir dades personals o fotos compromeses. Això és bastant obvi i entenem que tothom n’és bastant conscient, però no està de més recordar-ho.

No és el primer cas que es dóna al Futbol Club Barcelona. Fa un parell d’anys es va rescindir el contracte de Daniel Cana Moya, que havia d’ocupar el càrrec de Project Manager Online. També en el futbol espanyol s’han donat altres casos. Potser el més conegut és el de Julio Rey, expulsat del Deportivo per escriure també missatges ofensius a les xarxes contra l’equip.

COM SERÀ LA TORNADA A LES AULES?

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row] Estem preparats per tornar a l’escola al setembre? La Ministra d’Educació ha plantejat que, si el següent curs 2020/2021 no hi ha un remei contra el

Què és el wellness?

Wellness és el terme anglès que es fa servir per a definir l’equilibri saludable entre el cos, la ment i les emocions, obtenint per tant